facebook
ACASA   CATEGORII   TOPICURI   DEZBATERI   ECUSOANE   MEMBRI  

voturi

0favorite


0

 
Au existat avioane propulsate cu masini cu aburi?
report

tismanaru_catalin DIVERSE » DIVERSE 

36

afisari
 
3

raspunsuri

Raspunde!
voturi

1

raspuns 1

Sir Hiram Stevens Maxim (1840-1916) a comandat un aparat de zbor pentru un echipaj de trei persoane, cu o deschidere de 38 m si o lungime de 21 m. Acest multiplan era propulsat cu ajutorul a doua masini cu aburi si dispunea de doua elice de 5 m, sistemul de propulsie dezvoltand o putere de 265 kW. Apa necesara producerii aburilor era incalzita prin intermediul a mii de lampi cu gaz, de dimensiuni reduse. Avionul in greutate de 3,6 t a decolat in 1904 de pe o pista cu sine, a zburat cativa metri, dar s-a prabusit pe sinele de pe care tocmai se lansase si a explodat.


report

cu raspuns Jan 24, 2011


Adi
voturi

0

raspuns 2

Poetul latin îl laudă pe Homer că în Iliada a început povestea războiului Troiei de la mânia lui Ahile şi nu ab ovo, adică de la naşterea frumoasei Elena, care - pretinde legenda - s-a născut din oul Ledei. Horaţiu a întâlnit expresia în graiul poporului, căci latinii, când voiau să spună „să începem cu începutul", sau - cum zicem noi astăzi - „s-o luăm de la A", foloseau formula ab ovo.


report

cu raspuns Jan 24, 2011


Adi
voturi

0

raspuns 3

(în traducere aproximativă, “transformare cu lumină”). Ea va începe pe data de 1 ianuarie 2000, când oamenii din întreaga lume vor purcede la “o tăcută meditaţie asupra luminii pure din interior”, între orele 12:12 a.m. şi 1 a.m. Membrii mişcării cred că “acest circuit unificat are puterea de a înălţa conştiinţa colectivă pe o octavă mai ridicată, deviind cursul istoriei într-o direcţie pozitivă”.


report

cu raspuns Jan 24, 2011


Adi


Nu ati gasit raspunsul dorit? Navigati prin topicuri similare


CATEGORII intrebari ECUSOANE

Posteaza o intrebare


 

Topicurile Intrebarii

AVIOANE  MASINI  ABURI 


Intreaba si tu

Intrebari asemanatoare

Categorii -

 toate categoriileIT