raspuns 1
Cea mai simpla reteta este caracatita cu sos de rosii.
Ingrediente
300g caracatita proaspata
1/2 lamaie
1-2 linguri ulei masline
2 catei usturoi
1 ceapa medie
1/2 cana vin alb
2 rosii medii
400g rosii in bulion
6 frunze busuioc proaspat
sare
piper
1/2 lingurita boia iute
Mod de preparare
Se taie caracatita, se spala si se fierbe in apa cu sare si zeama de lamaie pana devine frageda. Se scoate, se usuca de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit caracatita, se incinge uleiul si se rumeneste caracatita cu ceapa si usturoiul tocat marunt. Cand totul este rumenit, se stinge cu vinul alb si se adauga rosiile taiate cuburi mici si rosiile din bulion. Se condimenteaza cu sarea, piperul, boia dupa gust. Se adauga busuiocul proaspat tocat. Se lasa la inabusit.
cu raspuns Jan 24, 2011
Mircea Armand Popescu
Nu ati gasit raspunsul dorit? Navigati prin topicuri similare