facebook
ACASA   CATEGORII   TOPICURI   DEZBATERI   ECUSOANE   MEMBRI  

voturi

0favorite


0

 
Ce este un desktop?
report

Ramona IT » PROGRAMARE 

85

afisari
 
2

raspunsuri

Raspunde!
voturi

0

raspuns 1

Desktop e un cuvânt englez cu traducerea "suprafața mesei de lucru". În tehnologia calculatoarelor, desktop poate însemna:
un calculator relativ mic (microcomputer), care prin proporțiile lui se poate plasa pe masa de lucru, culcat sau în picioare, de exemplu de tip PC sau și Macintosh. Tot desktop se mai numește și tipul constructiv respectiv. În general calculatorul de tip desktop este ușor de transportat, dar prea greu pentru a fi și portabil. Unul dintre subtipurile desktop-urilor se numește "All-in-One" (din engleză: "Totul în unul", totul într-o carcasă), la care computerul propriu-zis este atât de miniaturizat încât a putut fi integrat în spatele ecranului plat, fără să mai constituie o unitate (piesă) separată. Modularitatea computerelor de acest tip este însă limitată.
prima imagine de pe ecranul unui calculator după pornire. Face parte din sistemul de operare al calculatorului. De obicei este vorba de un element din interfața grafică cu utilizatorul (engleză: Graphic User Interface, prescurtat GUI), utilizabilă în special cu ajutorul mausului, și care oferă "sculele" software de primă necesitate la folosirea calculatorului: paletă de aplicații și programe, paletă de setări, butonul (grafic) de oprire ș.a., "scule" comparabile oarecum cu obiectele de pe o masă de birou tradițională: un pix și un bloc de scris, cărți, foarfecă, telefon, ceas de masă etc.


report

cu raspuns Feb 25, 2011


Adela Cacovean
voturi

0

raspuns 2

Desktop este suprafata de lucru de pe monitorul unui PC, intr-o interfata grafica cu utilizatorul. Ea simuleaza prin pictograme (Icons) o masa de lucru cu organizarea ei. In Microsoft Windows, acest termen se refera la fundalul ecranului, unde apar meniuri, pictograme si casete de dialog.


report

cu raspuns Apr 05, 2011


Mircea Armand Popescu


Nu ati gasit raspunsul dorit? Navigati prin topicuri similare


CATEGORII intrebari ECUSOANE

Posteaza o intrebare


 

Topicurile Intrebarii

DESKTOP 


Intreaba si tu

Intrebari asemanatoare

Categorii -

 toate categoriile